Ja tack till Väsby Sjöstad!

Alla 26 kommuner i Stockholmsregionen är överens om att det måste byggas fler bostäder. Det anser dessutom samtliga politiska partier i Upplands Väsby också, men det behöver byggas betydligt mer än idag för att målet på 300 nya bostäder per år i Väsby ska uppnås.

Många vill bo sjönära

Många människor vill idag bo i sjönära lägen. I Väsby pågår planarbetet för två områden som kan attrahera denna målgrupp - Eds allé vid Edsjön och Väsby Sjöstad vid Mälaren. Väsby Sjöstad kan dessutom erbjuda ett friluftsområde och naturreserverat.

Väsby Sjöstad är en viktig intresseväckare och magnet för att fler ska få upp ögonen för Väsby. Vi hoppas att det innebär att många fler vill bosätta sig i Väsby. Ökar efterfrågan på bostäder generellt i Väsby kan vi också förverkliga bostadsbyggandet i andra delar av kommunen.

Vi vill att Väsby ska fortsätta att utvecklas och växa. Vi vill att fler människor ska få möjlighet att hitta ett boende som passar bra, oberoende av i vilken fas i livet man befinner sig. En del vill bo centralt, en del naturnära och en del sjönära.

Både en JA och NEJ-sida i folkomröstningen

Vi som gör denna JA-sida är engagerade Väsbybor och andra som tycker det är viktigt med både en JA- och NEJ-sida för att valet om Väsby Sjöstad i folkomröstningen ska bli så demokratiskt som möjligt.

Korrekt, saklig information är viktig, så att alla känner att man fått tillräckligt med information om vad Väsby Sjöstad innebär, då man ska fatta beslutet vid valurnan. Därför är det viktigt att båda sidor kommer till tals och får framföra sina synpunkter. Därför gör vi denna JA-sida.

Högt valdeltagande viktigt

Vi tycker dock det viktigaste är du som bor i Upplands Väsby röstar i folkomröstningen och att du tar reda på fakta innan du lägger din röst på JA eller NEJ för Väsby Sjöstad.

Du kommer fortlöpande att kunna följa vad som händer på denna hemsida, i sociala media, artiklar och annonser i lokala media och genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Vi kommer också att arrangera olika informations- och dialogmöten samt informera om vårt arbete i samarbete med andra aktörer.

 

 

 

 

 

 


Se fler filmer »

Vill du bo i Väsby Sjöstad?

Registrera dig i Intressentkön - Det kostar inget

Vi tror att en intressentkö är ett bra sätt att fånga upp hur stort intresset för ett boende i Väsby Sjöstad är. Så därför uppmanar vi alla som vill bo i Väsby Sjöstad att registrera dig i intressentkön och berätta hur du vill bo. Detta underlag är till stor nytta för de byggföretag som sedan ska genomföra så att din dröm om en bostad i Väsby Sjöstad blir verklighet. Kön förpliktigar inte till något, utan är bara ett sätt för oss att få en uppfattning om intresset för Väsby Sjöstad.

OBS! Även du som INTE bor i Väsby idag är välkommen att registrera dig i intressentkön.  

Mer information om fördelarna med att bo i Upplands Väsby kommun finner du på www.vasbystad.se.

Registrera dig i intressentkön

Aktuellt

 • 2014-08-31
  När blir en skog extra värdefull?
  Det är lätt att bli förblindad av att någon från Naturskyddsföreningen, eller en ledande miljöpartist, säger att skogen som ska avverkas för att bygga bostäder och infrastruktur i Väsby Sjöstad är...
 • 2014-08-11
  Därför ska du rösta JA til Väsby Sjöstad!
  Nu är det full fart på JA-sidans kampanjarbete inför folkomröstningen, söndagen den 14/9. Målet är att så många Väsbybor som möjligt ska gå och rösta.. Högt valdeltagande är viktigt för att ge...
 • 2014-05-09
  Vilka byggföretag vill inte bygga i Väsby Sjöstad?
  I insändare i Vi i Väsby hävdar Nej-sidans talespersoner Pelle Nordmalm och Eva Samuelsson att de fått signaler från flera håll att byggföretagen bangar för att över huvud taget ge sig in och...
 • 2014-04-15
  Vem är egentligen höginkomsttagare?
  Ett återkommande inlägg i debatten om Väsby Sjöstad är att det endast kommer att vara höginkomsttagare som har råd att bo där. JA-sidan för Väsby Sjöstad tycker därför att det är dags att nyansera...
 • 2014-03-24
  20 klargörande i debatten kring Väsby Sjöstad
  Byggandet av Väsby Sjöstad ska INTE ersätta byggandet i de centrala delarna av Väsby eller på andra platser. Tvärtom så behöver vi bygga nya bostäder med olika upplåtelseformer för att tillgodose...
Till nyhetsarkivet »