Ja tack till Väsby Sjöstad!

Alla 26 kommuner i Stockholmsregionen är överens om att det måste byggas fler bostäder. Det anser dessutom samtliga politiska partier i Upplands Väsby också, men det behöver byggas betydligt mer än idag för att målet på 300 nya bostäder per år i Väsby ska uppnås.

Många vill bo sjönära

Många människor vill idag bo i sjönära lägen. I Väsby pågår planarbetet för två områden som kan attrahera denna målgrupp - Eds allé vid Edsjön och Väsby Sjöstad vid Mälaren. Väsby Sjöstad kan dessutom erbjuda ett friluftsområde och naturreserverat.

Väsby Sjöstad är en viktig intresseväckare och magnet för att fler ska få upp ögonen för Väsby. Vi hoppas att det innebär att många fler vill bosätta sig i Väsby. Ökar efterfrågan på bostäder generellt i Väsby kan vi också förverkliga bostadsbyggandet i andra delar av kommunen.

Vi vill att Väsby ska fortsätta att utvecklas och växa. Vi vill att fler människor ska få möjlighet att hitta ett boende som passar bra, oberoende av i vilken fas i livet man befinner sig. En del vill bo centralt, en del naturnära och en del sjönära.

Både en JA och NEJ-sida i folkomröstningen

Vi som gör denna JA-sida är engagerade Väsbybor och andra som tycker det är viktigt med både en JA- och NEJ-sida för att valet om Väsby Sjöstad i folkomröstningen ska bli så demokratiskt som möjligt.

Korrekt, saklig information är viktig, så att alla känner att man fått tillräckligt med information om vad Väsby Sjöstad innebär, då man ska fatta beslutet vid valurnan. Därför är det viktigt att båda sidor kommer till tals och får framföra sina synpunkter. Därför gör vi denna JA-sida.

Högt valdeltagande viktigt

Vi tycker dock det viktigaste är du som bor i Upplands Väsby röstar i folkomröstningen och att du tar reda på fakta innan du lägger din röst på JA eller NEJ för Väsby Sjöstad.

Du kommer fortlöpande att kunna följa vad som händer på denna hemsida, i sociala media, artiklar och annonser i lokala media och genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Vi kommer också att arrangera olika informations- och dialogmöten samt informera om vårt arbete i samarbete med andra aktörer.

 

 

 

 

 

 


Se fler filmer »

Aktuellt

 • 2014-10-07
  Denna hemsida kommer snart att upphöra
  Folkomröstningen om Väsby Sjöstad är nu över. Vi kan bara beklaga att resultatet innebär att projektet INTE kommer att genomföras....
 • 2014-09-30
  Högt valdeltagande i folkomröstningen om Väsby Sjöstad
  Det slutliga resultatet är nu klart och visar att endast 986 röster skiljer JA och NEJ-sidan åt till Nej-sidans fördel. Nej-sidan fick 11 152 röster och Ja-sidan 10 166 röster....
 • 2014-08-31
  När blir en skog extra värdefull?
  Det är lätt att bli förblindad av att någon från Naturskyddsföreningen, eller en ledande miljöpartist, säger att skogen som ska avverkas för att bygga bostäder och infrastruktur i Väsby Sjöstad är...
 • 2014-08-11
  Därför ska du rösta JA til Väsby Sjöstad!
  Nu är det full fart på JA-sidans kampanjarbete inför folkomröstningen, söndagen den 14/9. Målet är att så många Väsbybor som möjligt ska gå och rösta.. Högt valdeltagande är viktigt för att ge...
 • 2014-05-09
  Vilka byggföretag vill inte bygga i Väsby Sjöstad?
  I insändare i Vi i Väsby hävdar Nej-sidans talespersoner Pelle Nordmalm och Eva Samuelsson att de fått signaler från flera håll att byggföretagen bangar för att över huvud taget ge sig in och...
Till nyhetsarkivet »